Japon Shubunkin Goldfish (Japon Balığı)

Japon (ülke olarak) Shubunkin Japon Balığı

Japon-baligi-Shubunkin-Goldfish

Japon-baligi-Shubunkin-Goldfish

Bilimsel Adı:Carassius Auratus
Dağıtım: Asya/Japonya
Beslenme: Omnivor(Etçil/Otçul)
Açıklama: Japonya menşeine sahip bu balıklar, en geniş piyasası olan balıklardandır.Yaklaşık ömürleri
15 yıldır. Siyah, kırmız, kahverengi, mor, mavi, beyaz yamalı renkler, yüzgeçlerine kadar uzanır.Mavi Shubunkinler, en değerli shubunkin olarak kabul edilmektedirler.
Mizaç: Barışçıl.Zaman zaman kendinden küçük balıkları yiyebilir
PH: 6.0 – 8.0
Uzunluk: 15-25 cm
Sıcaklık: 15C – 30C
Maksimum Boy: 25 cm
Varyansları: Amerikan Shubunkin, Londra shubunkin ve melezleme olarak Bristol Shubunkin.
Cinsiyet: Erkeklerin göğüs yüzgeci ve solungaç kapakları üzerince beyaz renkli darbeler vardır.Erkekler
daha uzun, dişiler ise daha yuvarlak vücutludur.Genelde erkekler akvaryum içerisinde, dişileri sürekli Işık takip edebilirler.
Bakım: Yaprak yemler veya pond yemler ezilerek verilmelidir.Çok yemleme bağırsaklarda patlamaya neden olur ve balığı öldürür.Yemlemeye ek olarak sebze diyeti ve kurutulmuş Uygun canlı yemler japon balığı için lezzet kaynağıdır.Yavru balıklar salamura karides ile beslenebilir.Alacağınız balık sayısına ve balıklarınızın büyüklüğüne göre ne kadar yem atacağınızı akvaryumcunuza danışmanızda fayda vardır.
Her ne kadar oksijen olmadan yaşayabilir densede, suyun sağlığı açısından bu balığın oksijeni uygun şekilde verilen akvaryumlarda bakılmasında fayda vardır.Filtresyonu iyi bir tank ve sürekli su değişikliği gerekir.Daha
az sıcaklıkta yaşayabilir.Çoğunlukla ısıtıcı önerilmez ama  ani ısı değişikliklerine hassa bir balık olduğundan, akvaryumunuzda ısıtıcı kullanmanız gerekir.Beyaz benek ve mantar hastalığına dikkat.
Japon Balıklarının, Türkiye’de cam fanus içerisinde bakılması yaygındır.Ancak oksijen yetersizliği, nitrat zehirlenmesi nedeniyle cam fanus içerisinde bakılan bu balıklar zarar görmekte, bu yüzden de ölmektedirler.Bu yüzden bir çok ülkede cam fanus içerisinde satışı yasaklanmıştır.
Üretim: Üretimi kolaydır.Yumurtalarını yayarak ürerler.Canlı gıdalar ve yüksek protein diyetiyle üreme daha kolay sağlanır.Sıcaklık üreme için arttırılmalıdır.Yumurtladıktan sonra ebeveynler mutlaka tanktan çıkarılmalıdır. Anaç balıklar yumurtaları yerler. Bu yüzden yumurtaların yenmemesi için genelde akvaryum tabanına yakın ağlar çekilir. Ağların altına düşen yumurtalara anne ve baba balıklar ulaşamaz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s